Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

torsdag 21 juni 2012

Angelägenhet - gemenskap med Gud

Avskrivet från Francis och Charles Hunters och Roland Bucks bok:"Änglar på uppdrag". Där pastor Roland Buck berättar om besök av änglar han haft som delat från Guds hjärta.
DEL 2

ANDRA ANGELÄGENHETEN - GEMENSKAP MED GUD

"Han vill att vi ska kunna ha en rik och underbar gemenskap med honom. Han förverkligar detta genom sitt ord och sin Ande. Gud vill ha gemenskap med dig. Han vill, att du varje dag ska njuta av medvetandet att han är närvarande.
Gud vill inte endast, att de troende ska komma honom närmare. Han önskar också, att de som är långt borta ska komma till honom. Han sa, att om du vill ropa till honom, varhelst du befinner dig, ja ända från skapelsens yttersta punkt, ska han ta bort hela avståndet mellan dig och honom. Gud vill ha dig. Han ser inte efter skäl att förkasta dig utan till att hjälpa dig och föra dig närmare honom. "Om era synder än är röda såsom scharlakan, så kunna de bliva såsom vit ull."(jes.1:18)



ANGELÄGENHET: GEMENSKAP MED GUD - HÖGTID: DET OSYRADE BRÖDETS HÖGTID
Denna högtid skulle firas med början dagen efter påskdagen. När Jesus utvann befrielse från synden genom sitt blod, övertäckte Gud omedelbart våra synder. Det var inte en gottgörelse för synden utan han satte oss i en sådan situation, att vi skulle bli accepterade av honom.
Surdeg är en beteckning på synd och på denna högtid skulle de äta osyrat bröd, som var en bild på förlåten synd. Under det nya förbundet användes syrat bröd därför att Gud har nu åstadkommit rättfärdiggörelse. Efter att Gud övertäckt vår synd ser han nu HELIGHET, SKULDFRIHET OCH FULLKOMLIGHET i stället för SYND, FEL OCH BRISTER. De som frivilligt väljer upproriskhet och avgudadyrkan flyttas bort från det område, där deras synder är övertäckta. De som frivilligt väljer lydnad istället för upproriskhet, förblir under hans beskydd, då de väljer att tjäna och älska Gud framför självlivet och lusten att synda.
"Ty med ett enda offer har han för beständigt fullkomnat dem som bliva helgade."
"Härom vittnar jämväl den helige Ande för oss. Ty sedan Herren hade sagt: Detta är det förbund som jag ska sluta med dem i kommande dagar, säger han: Jag ska lägga mina lagar i deras hjärtan, och i deras sinnen ska jag skriva dem, och vidare: deras synder ska jag aldrig mera komma ihåg.(hebr.10:14-17)

(Läs del 1 här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar