Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

tisdag 19 juni 2012

Angelägenheter och änglar

Jag har en bok hemma som heter "Änglar på uppdrag", den är skriven av Charles och Francis Hunter som skrivit ner det pastorn Roland Buck varit med om, då han fått besök av änglar upprepade gånger och de delat saker med honom från Guds hjärta.På baksidan av boken står bland annat "Roland Buck fick en inblick i hur änglavärlden står till förfogande för Guds folk under den helige Andes direkta ledning. Ständigt pågår en intensiv kamp i andevärlden där änglarna deltar med bedjande kristna för att Guds rike ska ha framgång."

Jag har tagit mig frihet att skriva av lite från boken där ängeln som besökte Buck talade om angelägenheter som är viktiga för Gud "Vid ett besök för kort tid sedan uppmanade mig Gabriel att skriva ner sju punkter, som han betecknade som angelägna för Gud. Sju är Guds fullkomliga tal. Jag har noga tänkt över dessa sanningar, intagit dem, funderat över dem gång på gång. De har gjorts så levande för mig och stämmer helt överens med och bekräftas av Guds Ord.

FÖRSTA ANGELÄGENHETEN: JESU BLOD
I varje budskap någon ängel framburit har Jesu försoningsoffer ställts i fokus. Hans blod har så stor betydelse därför att kravet på rättvisa har tillfredställts därigenom. Guds vrede har stillats, och handskriften över våra missgärningar har plånats ut genom utgjutandet av Jesu blod.
Varför måste Guds vrede stillas? Han måste finna någon att slå på grund av att denna världens synd hade brutit mot hans fullkomliga rättfärdighet. Utgjutandet av Jesu blod avvände från oss slaget från Guds hand, och Jesus betalade de krav, som vid Guds domstol ställts på oss till följd av vår synd. När Jesus gick in i himlen, stänkte han sitt blod på alla de föremål, som fanns där. Den bok, som innehöll alla noteringar om våra missgärningar, brister, misstag och fel och även vår oförmåga att göra något gott, bestänktes. Gamla förbundets bok upptog en förteckning över Guds krav, men i den nya boken lägger han sina lagar i våra hjärtan. Det heter inte längre:"Du ska inte " utan "Jag önskar att". Denna underbara sanning, som Gabriel frambar, handlade om det fullkomliga och fullständiga offer som Jesus frambar - inte om vår kamp med de dagliga problemen.
Många troende vet om att allt det som låg emellan dem och Gud nu har klarats upp men de oroar sig för saker och ting i sitt förhållande till andra människor. Gabriel talade om att Gud till och med utstrukit sådant från denna bok.
Under det första förbundet kom han ihåg, sade han, all synd och missgärning, medan under det andra förbundet icke längre mindes dem av den anledningen att de utplånats genom Jesu blod. Jesus smakade döden för varje man och kvinna för att frigöra dem från syndens slaveri och straff (hebr.2:9).
Många människor betraktar Jesu blod som något betydelselöst. Somliga gör till och med gällande, att hans blod, som rann vid korsfstelsen icke hade större effekt än när det var i hans kropp medan han ännu levde, men Gud sa, att Jesu blod var av så stor betydelse, att inte en enda droppe gick till spillo. Hans blod är det enda blod, som någonsin kan betecknas som oförstörbart. Detta var också Guds plan. I hebr.12:24 skriver författaren:"...till ett stänkelseblod, som talar bättre än Abels blod." För alltid och genom alla evigheter har blodet en framstående plats.

ANGELGENHET: JESU BLOD - HÖGTID: HERRENS PÅSK
Denna högtid pekade på Kristi död, hans offer och Jesu blod, som var så dyrbart inför Gud. Den var nerskriven innan Gud någonsin skapade jorden.
Blodslinjen från Gud till hans släkt går just genom Jesu blod - den röda tråden i Guds återlösnings historia genom hela Bibeln, Guds plan. Israels barns befrielse möjliggjordes därigenom att blodet ströks på det övre dörrträet och på båda dörrposterna till ett skydd, varvid Fördärvaren gick förbi hemmet och ej dödade den förstfödde. Vår stora påskhögtid firades när Jesus stänkte sitt blod på böckerna i himlen för att därigenom täcka över och utplåna våra synder, så att vi kunde bli acceptabla inför Gud och bli del av hans eviga släkt. Den första av de Guds stora angelägenheter som Gabriel fframställde gäller således Jesu blod, och den första på listan av de speciella årligen återkommande sju högtidsdagarna var Herrens påsk."


(fortsättning följer)

Hela boken "Änglar på uppdrag" finns utlagd på nätet att läsa Här på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar