Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

lördag 30 juni 2012

angelägenhet - Löftet om den helige Ande

Från Charles och Francis Hunters och Roland Bucks bok "Änglar på uppdrag" om de änglabesök pastor Roland Buck hade där ängeln delade från Guds hjärta.


FJÄRDE ANGELÄGENHETEN - LÖFTET OM DEN HELIGE ANDE

"Gud planerar för framtiden. Han snavade inte plötsligt på sin ide att förmedla kraft till sina barn. Detta stora löfte planerades före jordens skapelse, och vi blev upplysta om det i hans profetia, Bibeln, långt innan pingstdagen var inne. Det var en betydelsefull del av hans totala plan för återlösningen av hans folk.
Han ville göra var och en av oss till sin Sons avbild, så att när vi ser på Gud, vi blir förvandlade till samma avbild, från härlighet till härlighet. För att kunna göra det Jesus gjorde här på jorden, måste vi äga samma kraft som han hade. För att bli lika Jesus måste vi äga Guds helige Ande.
Det finns många, som utesluter denna sanning och andra säger: "Om en ängel gett dig detta budskap, så skulle han inte ha talat om Den helige Ande, då det nämligen är ett kontroversiellt ämne, och en ängel skulle med all sannolikhet stå på neutral grund." Gabriel kommenterade inte ens, huruvida det var kontroversiellt. Han bara konstaterade det faktum, att det hr var ett ämne, som Gud fäste stort avseende vid idag."


ANGELÄGENHET: LÖFTET OM DEN HELIGE ANDE - HÖGTID: PINGSTHÖGTIDEN

"Den helige Andes utgjutande på pingstdagen är inte något som Gud fick i tankarna i efterhand. Han hade planerat detta innan han skapade jorden. Ordet "pingst" betyder ju femtio. Det var 50 dagar efter påsk. När han tillsade sina lärjungar att stanna kvar i Jerusalem, var det inte bara av en slump. Det var Guds uppenbarade plan och exakt 50 dagar efter påsk hände något nytt och mäktigt.
Vid påskhögtiden befanns de inför Herren lika åtskilda som vetestråna på ett skördefält. När de alla var församlade på en plats i Jerusalem var de också åtskilda individer. Det var ingen blandning. Det var ännu ingen församling.
Angående pingsthögtiden sa Gud: "Ta säden, mal sönder den till mjöl och baka bröd. Lägg lite syra i brödet, ty församlingen kommer aldrig att vara helt fri från synd eller ondska." Gud har täckt över det, men på undersidan av detta beskydd, där vi lever kryper ofta synden fram.
Han beskyddar sin församling även om synd(syra) förekommer. Genom sin Ande och kraften i Jesu livsblod renar han den. Med andra ord säger han: "Jag vill mala sönder vetet och göra mjöl av det och baka några brödkakor. Bilda en stark enhet, som kallas min kropp bestående av troende, istället för individuella separata troende. Min kropp ska komma tillsammans genom kraften av den helige Ande. Den blandas och blir ett. Den är inte, som somliga tror, en fullkomlig kropp. Så lägg syra i, så att den representerar församlingen sådan den verkligen är."
Jag ursäktar inte synden. Jag är endast glad för att Gud berett något åt oss trots synden, ty hans plan var att ta hand om ALLT.
I Guds stora plan är dopet i den helige Ande tillgängligt för alla hans barn och det är nödvändigt för att hjälpa oss att leva och att handla. Guds Ande måste vara i oss och den får inte utsläckas. Utflödet av den helige Andes kraft får aldrig hållas tillbaka. "Utsläck inte Anden".(1 tess.5:19)
Dopet i den helige Ande förlänar oss kraft att bli lika Jesus. Det är en livsviktig del av Guds plan. Vi kan inte ta bort det. Det finns etablerat för alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar