Jeremia 29:11: ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”

söndag 24 juni 2012

angelägenhet - Jesus är levande

Från Charles och Francis Hunters och Roland Bucks bok "Änglar på uppdrag" om de änglabesök pastor Roland Buck hade där ängeln delade från Guds hjärta.


TREDJE ANGELÄGENHETEN - JESUS ÄR LEVANDE
"Jesus lever! Döden är besegrad. Även om vi får uppleva dödens verklighet, vad gäller vår fysiska kropp, så utgör inte det den verkliga döden. Själens död, den verkliga döden, har blivit besegrad.
När Kristus smakade döden, upplevde han faktiskt Guds dom över synden. Han smakade inte den fysiska döden för oss, eftersom vi fortfarande måste dö, men han vill att vi ska veta, att vi behöver inte oroa oss över den andra döden, ty han har redan tagit hand om den för alla dem som sätter sin förtröstan till honom.
Ängeln påminde mig om hur fullkomlig Guds plan är och pekade på Apg. 2:24, där det står, att det icke var möjligt att Jesus skulle kunna behållas av döden. Varför var det inte möjligt? Jo, det var redan antecknat i himmelen, att han kom ut från död och helvete. Det ingick i Guds plan och det var omöjligt att helvetet kunde hålla honom kvar. Satan var besegrad.
Den underbara berättelsen om vad Jesus gjorde är återgiven i hebr.2:9-15:"Men honom som en liten tid hade blivit gjord ringare än änglarna, honom, Jesus, se vi för sitt dödslidandes skull hava blivit krönt med härlighet och ära, för att det genom Guds nåd skulle komma alla till godo att han smakade döden. Ty den för vilkens skull allting är, och genom vilekn allting är, honom hövdes det, att när han ville föra många sina barn till härlighet, genom lidanden fullkomna deras frälsnings hövding. Han som helgar och de som blir helgade har nämligen alla en och samme Fader. Fördenskull blyges han inte för att kalla dem bröder. Han säger ju:"Jag ska förkunna ditt namn för mina bröder, mitt i församlingen ska jag prisa dig", så ock:"Se här är jag och barnen som Gud har givit mig. Då nu barnen hade blivit delaktiga av kött och blod, blev ock han på ett liknande sätt delaktig därav, för att han genom sin död skulle göra dens makt om intet, som hade döden i sitt våld, det är djävulen, och göra alla dem fria, som av fruktan för döden hela sitt liv igenom hade varit hemfallna åt träldom."
När de som dödat Jesus såg honom leva i dem som tillhörde honom, fick de många att strida mot istället för som tidigare en enda, Jesus. Det var faktiskt så, att alla som tjänade honom, återspeglade hans makt och hans liv. Bästa sättet att visa för människor, att Jesus lever idag, är att låta dem se oss avspegla hans liv, det han lever i oss."


ANGELÄGENHET:JESUS ÄR LEVANDE HÖGTID:DE FÖRSTA FRUKTERNAS HÖGTID
"Gabriel sa att denna högtid representerar Jesu uppståndelse och liv. Det är inte bara han som lever utan det står redan nedskrivet i Guds bok, att vi som är hans följer honom i den stora uppståndelsen. Denna händelse är inrymd i Guds hjärta."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar